RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Одна людина вирішила залишитися в Донецьку: остаточні дані щодо обміну полоненими на Донбасі

У ході масштабного обміну полоненими в середу, 27 грудня, одна жінка відмовилася повертатися на підконтрольну Україні територію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган з посиланням на заяву заступника генпрокурора Анжели Стрижевської.

За її словами, остаточні цифри обміну при 74/306 - 73/233.

"З тих, кого ми забрали з непідконтрольної території, одна жінка відмовилася повертатися на підконтрольну Україні територію, сказала, що має проукраїнську позицію, але сім'я в Донецьку, тому залишається. 26 осіб відмовилися їхати в ОРДО/ОРДЛО вже під час безпосереднього обміну", - сказала Стрижевська.

Вона підкреслила, що українська сторона не обмінювала громадян РФ, громадян інших держав, дотримувалася міжнародних норм і діяла відповідно до домовленостей в рамках Мінських угод.

Стрижевська додала, що українська сторона готова до продовження роботи для звільнення всіх українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях України і в РФ.

Детальніше про всі події навколо обміну полоненими на Донбасі читайте в режимі онлайн на "Апострофі": "На Донбасі проводять масштабний обмін полоненими: всі подробиці, фото і відео".