RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Павлик Морозов року: соцмережі потішила історія про маму бойовика ДНР, яка "здала" його українській поліції

У мережі активно обговорюють новину про те, що на КПВВ "Новотроїцьке" мати бойовика так званої Донецької народної республіки ("ДНР") фактично здала його українській поліції.

Про це пишуть користувачі соціальних мереж.

Так, в середу, 27 грудня, під час проходження контролю в пункті пропуску жінка, яка рухалася з території тимчасово окупованого Донецька, заявила, що у неї є пільги, оскільки її син - "командир танка". Поліцейські зупинили громадянина, який супроводжував свою матір, для перевірки.

"Як виявилося, 50-річний чоловік воював на боці бойовиків в полку особливого призначення в складі бандформування "Оплот". У 2014-15 роках перебував на передових позиціях в селі Ясне, що поблизу окупованого Докучаєвська, звідки терористи розстрілювали мирні українські села", - заявили в поліції.

Уточнюється, що в танковий підрозділ житель Донецька вступив слідом за сусідом. Короткі навчання - і новобранців відправили на передову. Чоловіка відразу поставили керувати танком Т-64, його завданням було направляти вогонь на українських військових і надавати силову підтримку піхоті.

На початку 2015 року підрозділ перекинули в Донецьк, де бойовики облаштували військову частину в Кіровському районі.

У даний час із затриманим працюють співробітники карного розшуку і слідства. За даним фактом порушено кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

"Мама-2017", "Молодець мама, здала сина", "Павлік Морозов року", - коментують новину в інтернеті.

Фото: police.dn.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в Одесі заарештував чоловіка, якого підозрюють в участі в терористичній організації "ДНР".