RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В ефірі росТБ зробили смішну заяву про об'єднання України і Росії: опубліковано відео

Російський письменник, лідер "Партії Велике Отечество" Микола Стариков заявив, що Росію і Україну необхідно об'єднати.

Про це він сказав в середу, 27 грудня, в ефірі ток-шоу "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1".

Так, активно використовуючи штампи кремлівської пропаганди, Стариков спробував переконати присутніх в тому, в Україні йде громадянська війна, зупинити яку дуже складно.

"Громадянська війна в Україні йде, тому що був здійснений державний переворот. І ця причина не усувається. Донбас не готовий відмовитися від того, щоб бути російським і отримати право спокійно говорити російською мовою. А в Києві ніхто не збирається арештовувати і з'ясовувати, як же дійсно стріляли снайпери, хто організував цей державний переворот. А значить, війна буде в якійсь формі тривати", - сказав він.

Крім того, письменник висловив переконання, що встановити мир в Україні допоможе новий керівник, а очолити державу повинен "новий Богдан Хмельницький". Коли ведуча з усмішкою попросила його назвати хоч якусь прізвище, той вигукнув: "Захарченко!".

"Захарченко (ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, - ред.) - дуже хороший кандидат. Він авторитетний в народі і досить жорсткий", - сказав політик, чим викликав сміх у студії.

Стариков також повторив міф російської пропаганди про "два братніх народи", закликавши створити "об'єднану незалежну сильну державу".

"Україна занурюється в хаос! І до тих пір, поки один народ, - не два слов'янські народи, а один! - буде поділений на дві держави, зовнішні сили будуть весь час прагнути зіштовхнути Україну та Росію у війні. Тому єдиний шлях припинення цього братовбивчого конфлікту раз і назавжди - це об'єднання Росії і України. Нам потрібен Богдан Хмельницький в Києві!" - заявив політик.

Як повідомляв "Апостроф", раніше перший заступник голови Комітету Державної Думи у справах СНД Костянтин Затулін визнав наявність російських танків на Донбасі.