RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Усвідомили провал "Новоросії": відомий політолог розповів, про що зараз мріють в Кремлі

Російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський вважає, що в Кремлі вже усвідомили провал "Новоросії" та хочуть укласти угоду із Заходом.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Російська політична еліта в цілому усвідомила провал авантюри "русского мира" і "Новоросії". Ці слова вже не вживаються. І якщо їх відверто запитати, вони сказали б, що мріють обміняти Донбас на Крим. Тобто якщо їм зафіксують, навіть не юридично, а хоча б де-факто, визнання Криму, то вони готові будуть забратися з Донбасу", - заявив Піонтковський.

Політолог зазначає, що ні Захід, ні Україна, до такої угоди вже не готові.

"На це вже ніхто не піде. Ні Україна, зрозуміло, ні Захід і, перш за все, Сполучені Штати. Різко змінилося ставлення до Москви в цілому і до української кризи в США. Його озвучує і курує Курт Волкер. Мені іноді здається, що позиція Волкера більш послідовна і проукраїнська, ніж офіційна позиція українського керівництва", - сказав Піонтковський.

"Це реакція на провал кремлівської операції "Трамп наш". Так, їм вдалося посадити в Білий дім безграмотну людину, який з якихось невідомих причин весь час розшаркується перед Путіним і повторює всякі дурниці про те, що "нам потрібні росіяни". Але реальною політикою на російсько-українському напрямку займаються зовсім інші люди", - продовжив політолог.

Піонтковський вважає, що люди, які прийдуть до влади в Росії після відсторонення Путіна, не будуть демократами, але будуть прагматиками.

"Ті люди, які прийдуть до влади, не будуть демократами, готовими відмовитися від своїх імперських комплексів. Але вони будуть реалістами, які розуміють, що режим зайшов надто далеко і треба про щось серйозно домовлятися як із Заходом, так і з Україною, яка де-факто стала частиною Заходу", - розповів він.

Читайте повністю інтерв'ю Андрія Піонтковського "Апострофу": Є умова змін на Донбасі, а найближчі три місяці будуть дуже цікавими.