RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Перше, з чим ми зіткнулися: з'явилася розповідь про проблему з алкоголем в армії на початку війни на Донбасі

Командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко заявив, що першою проблемою, з якою довелося зіткнутися в армії на початку війни на Донбасі, стало вживання алкоголю.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Дуже поширене явище виявилося. Я спочатку собі думав, що мобілізований особовий склад на адреналіні і в стані алкогольного сп'яніння на наступний день прийде в себе і налаштується на службу. Але дивлюсь: день, два, три - а воно все не припиняється. І коли вже я почав видавати людям зброю і боєприпаси, то стало очевидно, що треба приймати жорсткі заходи. Тому що по-нормальному до людей не доходить..." - зазначив Шейко.

Командир уточнив, що у нього на той час не було досвіду розборок з "аватарами", тому довелося запозичити досвід 24-ї бригади, який був, можливо, не зовсім гуманний, але дієвий.

"Це було досить ефективно. У людей в руках була зброя, і вони самі розуміли, наскільки може бути небезпечна людина зі зброєю в нетверезому стані. Тому дані методи стосувалися всіх підряд -борзих, здорових, старих, молодих. Без жалю. Тому що ось зараз ти його пошкодуєш, а він біду накоїть. Так виховували. І люди реально змінювалися. Тому що навіть 50-річний "бугай" здоровий, який вважає себе пупом землі, після певних заходів міняв свою поведінку. Тому з "аватарами" ми розібралися досить швидко", - уточнив Шейко.

За словами командира, зіграли свою роль і відносини в колективі.

"Людські стосунки між рядовими і офіцерами - це було ефективно. І допомогло мені в найважливішому - досягненні злагодженості мого підрозділу, його керованості і здатності до навчання. Можливо, саме тому саме наша 8-ма батарея першою з нашої бригади виїхала в зону АТО", - підсумував Шейко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Готувалися до того, що росіяни попруть через кордон не на Донбасі - командир батареї найстрашнішої зброї в АТО".