RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Резонансне вбивство Ноздровської: у поліції розповіли про знахідки та проблеми в розслідуванні

Співробітники поліції при розслідуванні вбивства правниці Ірини Ноздровської стикаються з відмовою давати свідчення жителів села Демидів Київської області, де проживала жертва.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Всі кричать, що поліція така сяка, але знаєте, з чим ми стикаємося? Ось зараз проходить поквартирний, побудинковий обхід мешканців села Демидів, де жила Ірина. В цьому населеному пункті проживає більше трьох тисяч чоловік. І багато не готові розмовляти з поліцейськими, не хочуть ділитися інформацією, яка може представляти інтерес для слідства. Деякі люди прикриваються ст. 63 Конституції України. Кажуть: нічого не знаю, не хочу з вами спілкуватися. І це викликає певні труднощі під час розслідування", - сказав Аброськін.

Також він прокоментував інформацію, що тіло Ноздровської було виявлено фактично без одягу, в одному лише бюстгальтері: "Можна припустити, що злочинець позбавився від можливих слідів, щоб ми не "здобули" ДНК вбивці. Також можливо, що він хотів вступити з Іриною в статевий зв'язок. Одяг Ноздровської ми ще не виявили".

Аброськін розповів і про деякі знахідки в тому місці, де знайшли тіло правниці: "На місці працювали водолази, на дні річки знайшли різні комплекти ножів – вони були упаковані. Яким чином вони там опинилися – питання. Знайшли окремо ще один ніж, але за розміром леза ні один із цих ножів не підходить. Вони не є знаряддям злочину. Але робота триває і огляд території біля місця злочину теж".

"У воді ми знайшли один мобільний телефон Ірини. Знайшли чохол від її другого телефону – там же, під водою (поки немає самого апарата). Знайшли одяг, але не Ірини – вона в той день була в дублянці", - додав заступник голови Національної поліції.

Він звернув увагу, що 29 грудня, коли загинула Ноздровська, в річці був великий потік води і можливо, що її тіло віднесло до місця, де його знайшли. Аброськін уточнив, що тіло знайшли в 200-250 метрів від мосту.

Заступник голови Національної поліції також зазначив, що зараз правоохоронці "вручну" оглядають всі записи з камер спостереження, які розташовано по маршруту руху Ноздровської в день її вбивства.

"Звичайно, якщо б у Києві була система, як в Донецькій області, з відповідними відеокамерами, з технічними можливостями, це колосально прискорило б роботу і звільнило задіяних для перегляду записів поліцейських на виконання інших важливих завдань у розслідуванні цього вбивства", - підсумував Аброськін.

Як повідомляв "Апостроф", поліція показала фото і відео з місця вбивства Ірини Ноздровської.