RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У ЗСУ розгорається скандал навколо вирішення грузинських добровольців покинути 54-у ОМБр

У Грузинському Легіоні заявили, що 20 грудня підрозділ у повному складі залишили ряди 54-ї ОМБр з причини некомпетентності командира Олексія Майстренко і його оточення.

Про це повідомляє прес-служба Грузинського Легіону.

"Сьогодні проблема полягає в тому, що командир 54 Бригади намагається депортувати прямо з військового госпіталю поранених бійців Грузинського Легіону, які можуть розповісти правду про незаконні накази і діях командира Майстренко і його наближених. Сергій Федосенко і колишній представник Грузинського Легіону Зураб Чехеідзе систематично дзвонять в госпіталь пораненим бійцям Грузинського Легіону, погрожуючи важко пораненим відмовою в лікуванні і депортацією, у випадку розголошення ними незаконного наказу операції 16 грудня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

"Також командир 54 Бригади і Сергій Федосенко відняли у бійців Грузинського Легіону всю амуніцію і особисті речі, зібрані за 4 роки АТО волонтерами (тепловізори, тепловізійні приціли, бронежилети, каски, прилади нічного бачення, денні приціли снайперських гвинтівок, особисті речі та транспортні засоби Грузинського Легіону)", - додали в підрозділі.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні в зоні АТО в результаті обстрілу отримали поранення вісім бійців Грузинського Легіону.