RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Новітній безпілотник США провів розвідку над Донбасом і біля берегів Криму: карта маршруту

У неділю, 7 січня, над зоною проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі і біля берегів Криму провів розвідку безпілотник американських ВПС RQ-4A Global Hawk.

Про це свідчать дані сервісу Flightradar24.

Так, стратегічний американський літак-розвідник піднявся з авіабази на острові Сицилія. Він курсував над Вінницькою, Кіровоградською, Дніпропетровською, Запорізькою, Херсонською та Одеською областями.

Відзначається, що RQ-4A Global Hawk долетів до лінії розмежування в зоні збройного конфлікту на Донбасі, проте не перетинав її і не з'являвся в повітряному просторі над непідконтрольною територією.

Літак здійснював політ на висоті 16 км. RQ-4A Global Hawk може вести розвідку на відстані 300 км, в тому числі і відслідковувати ситуацію на території ОРДЛО і прикордонних областях Росії.

Як відомо, RQ-4A Global Hawk є найдорожчим безпілотним літаком в світі в своєму класі. Його вартість понад 200 млн доларів, а година польоту коштує 31 тис. доларів. З початку 2018 року літак-розвідник вже вдруге з'являється над українською територією. Перший політ був зафіксований 1 січня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Донбасі збили російський безпілотник.