RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Підозрюваного могли налякати: друг убитої Ноздровської виступив з гучною заявою

Близький друг вбитої української правозахисниці Ірини Ноздровської, колишній боєць полку "Азов" Михайло Криворучкін вважає, що Юрія Россошанського могли налякати сином, який сидить у в'язниці.

Про це він заявив "Апострофу".

"Може, батька налякали сином, який сидить у в'язниці. Він хворий, в'язниця здоров'я не додає. Плюс пресинг суспільства, могли сказати, що син не доживе... А людині 63 роки, міг подумати, мовляв, візьму на себе і все закінчиться. А слідство розуміє, що треба когось дати суспільству", - сказав Криворучкін.

Він уточнив, що Юрій Россошанський одним з перших був викликаний на допит, був поліграф, але сказали, що нічого він не підтвердив.

Так, Криворучкін впевнений, що людям просто піднесли версію, з якої будуть згодні всі, в першу чергу сім'я загиблої Ноздровської. За його словами, якби вбивцею був батько, то можна було це встановити і набагато раніше.

"Справа ж ось у чому: від зупинки (на якій, як вважає слідство, було скоєно вбивство, - ред.) до будинку Іри - 100-150 метрів, прямо біля зупинки розташований магазин, до якого постійно під'їжджають машини, дорога, по якій постійно їздять машини. Плюс шоста вечора, 29 грудня, передсвяткові дні, люди їдуть з Києва. І якщо була ця перепалка і був крик - а я знаю, що Іра може закричати сильно - ніхто не чув і не бачив? На такому людному місці вбили Іру 15 ударами в шию, потім людина звалила її на плече, понела до річки, там ще йти треба метрів 200, несучи людину, яка стікає кров'ю - і ніхто не помітив? У селищі досить тихо, якщо був би крик, гавкали б собаки, вискочив би хтось точно", - сказав він.

Друг убитої додав, що, коли з Ноздровською зник зв'язок, батьки пішли на цю зупинку шукати її, але нічого не бачили і не чули, ніякі предмети не розкидані.

"Чи можна в це все повірити? При нинішніх можливостях пеленгувати телефони і все інше вони стільки шукають - і в підсумку знаходять того, хто у них перебував під носом", - підкреслив Криворучкін.

Він додав, що був на тій зупинці 30 грудня, але не бачив ніяких слідів крові.

"Нічого не було. Я приїхав туди 30 грудня разом з братом, ми їздили також до дому Россошанського, стукали, але ніхто не ходив, у вікнах було темно, тиша була мертва", - підсумував Криворучкін.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Друг Ноздровської не повірив, що затриманий її вбивця, і висунув свою версію злочину".