RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Надувають щоки і виправдовуються: в мережі яскраво відповіли на заяву Міноборони РФ щодо нападу на російську авіабазу в Сирії

Генштаб РФ заявив, що атака на базу Хмеймім в Сирії 6 січня була здійснена за допомогою високотехнологічних безпілотників, що здивувало військових експертів.

Про це написав блогер Ель Мюрид.

"Дослідження безпілотників, які атакували російські об'єкти в Сирії, показало, що їх не можна зробити в кустарних умовах. Координати, закладені в безпілотники бойовиків в Сирії, також були точніше тих, які можна отримати загальнодоступними методами", - цитує блогер заяву Генштабу.

Ель Мюрид вважає, що "військові відчайдушно намагаються представити подію як форс-мажор, який виник з незалежних від них обставин, наголошуючи на високотехнологічну начинку і складання БЛА". Таким чином, військові, вважає блогер, "надувають щоки" і намагаються перекласти відповідальність за свої помилки.

Також наголошується, що військовий експерт Денис Федутінов вважає, що подібні літальні апарати навпаки дуже прості в конструюванні, тому можуть вироблятись в польових умовах.

"Безпілотники терористів ІД, які були використані при атаці на російську базу Хмеймім в Сирії, створені в кустарних умовах з доступних на цивільному ринку компонентів", - заявив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що під час обстрілу "Хмеймім" було поранено 9 російських військовослужбовців.