RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Для Путіна люди - сміття: легендарний генерал пояснив поразку України в Іловайську і в Дебальцевому

Російська армія масово застосовувалася під час створення так званих "котлів" для українських військових в Іловайську та Дебальцевому.

Про це розповів легендарний генерал-майор ЗСУ, начальник військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук в інтерв'ю телеканалу ATR.

"99,9% - вина (за Іловайськ і Дебальцеве - ред.) лежить на Росії. В Іловайську ми повинні були вийти. У нас були полонені кадрові російські військові. У тих машинах, в тих бойових порядках, в яких я був, там були полонені кадрові російські військові. Це було гарантією того, що ми вийдемо, що не буде підлих засідок і нальотів ", - розповідає Гордійчук.

Розповідаючи про причини поразки України в Іловайську і в Дебальцево, генерал вказав на недостатню кількість і моральну непідготовленість військових, в порівнянні з кадровими військовими РФ.

"Люди для Путіна - сміття. Він тисячами відправляв і в Іловайськ і в Дебальцево. Тисячами з усіх боків. Цілими бригадами і дивізіями", - говорить Гордійчук.

За словами генерала, "можливо, за кількістю у нас і була практично однакова кількість з противником", проте Україна сильно програвала за якістю. Він зазначив, що в Іловайську і Дебальцевому у української сторони було всього кілька бригад, які були морально і фізично готові воювати.

На відео фрагмент з 13:00

Генерал-майор Ігор Гордійчук в 2014 році брав участь в ряді операцій в зоні АТО. Він очолював загін спецпризначення, який виконував завдання по глибинній розвідці в тилу противника. Командував операцією по захопленню стратегічної висоти "Саур-могила". Після захоплення висоти довгий час утримував її в бою проти переважаючих сил противника. Детальніше про біографію цього видатного генерала читайте в матеріалі "Апострофа".