RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія готує до депортації в Україну бойовика ДНР з банди Стрєлкова: опубліковані фото

Реутовський міський суд Московської області прийняв рішення про примусову депортацію з Російської Федерації вінничанина Миколи Трегуба, що воював в рядах бойовиків "ДНР" в банді Стрєлкова.

Про це повідомляє vn.depo.ua.

Відзначається, що чоловік родом зі Жмеринки, до лав бойовиків вступив в липні 2014 року. Брав участь в боях за Слов'янськ, Семеновку. Коли отримав осколкове поранення і контузію, то відмовився від ідей "руського міра" і хотів покинути ряди терористичної організації - перебрався до Москви.

За даними видання, Миколу Трегуба хотіли депортувати з РФ за перевищення дозволених термінів перебування в країні. Він подав до суду скаргу, її не задовольнили.

Уточнюється, що в січні 2017 року сепаратист просив політичного притулку в приймальні президента Російської Федерації, але йому не відповіли. У той же час за жмеринчанина намагалася заступитися організація Ігоря Гіркина-Стрєлкова, колишнього ватажка бойовиків "ДНР". Однак рішенням суду терориста все-таки депортують в Україну.

У грудні 2017-го бойовики заявили його в списках на обмін, проте перебиратися на територію, тимчасово непідконтрольну Україні, жмеринчанин відмовився.

За попередньою інформацією, найближчим часом має розпочатися процес депортації. При перетині лінії розмежування або державного кордону Трегуба, швидше за все, затримають українські правоохоронні органи як учасника незаконного збройного формування.

Фото: vn.depo.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото чергового бойовика, ліквідованого на Донбасі.