RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Летіла до Додона на інтерв'ю: до Молдови не пустили ще одну російську журналістку

Прикордонна поліція Молдови не пустила в країну телеведучу російського телеканалу НТВ Іраду Зейналову, яка планувала взяти інтерв'ю у президента країни Ігоря Додона.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.md і російське агентство "ТАСС".

Відзначається, що інформацію про те, що Зейналовій заборонили в'їхати на територію Молдови підтвердили в прес-службі прикордонної поліції країни. Там уточнили, що російська журналістка летіла рейсом Стамбул-Кишинів.

"Вона не змогла документально підтвердити мету свого візиту", - пояснили відмову у в'їзді в прес-службі.

Разом з тим, у відомстві уточнили, що Зейналова "усно розповіла про запланований офіційний візит", але ніяких документів або запрошення не надала.

Як повідомляє ТАСС, президент Молдови Ігор Додон вже засудив дії уряду республіки, яка не дозволила в'їзд в Кишинів російській телеведучій.

"Ми домовилися, що вона (Зейналова, - ред.) прилетить до Кишинева на моє запрошення, і я дам їй інтерв'ю. Такі дії уряду ускладнюють процес відновлення повноцінного діалогу і співпраці з нашим стратегічним партнером Росією", - заявив він.

Варто відзначити, що Ірада Зейналова, за твердженням колег, є улюбленою тележурналісткою президента РФ Володимира Путіна. Так, за останні 4 роки вона тричі брала інтерв'ю у голови Кремля - в 2014, 2016 і 2017 роках - і входить в еліту російських державних пропагандистів.

У 2012-2016 роках Зейналова була ведучою недільного випуску програми "Час" на Першому каналі. Після захоплення Росією Криму президент нагородив її медаллю "За заслуги перед вітчизною" за її роботу з обґрунтування анексії в ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Конституційний суд Молдови усунув Ігоря Додона з поста президента.

Так, після відсторонення Додона в Молдові підписали закон про боротьбу з російською пропагандою.