RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Одесі розгорівся скандал навколо затримання бригади п'яних медиків

16 січня в Одесі поліцейські затримали бригаду медиків, які перебували в стані алкогольного сп'яніння, неявка яких на виклик привела до смерті чоловіка.

Про це повідомив радник начальника ГУ Нацполіціі в Одеській області Руслан Форостяк на своїй сторінці в Facebook.

Близько 21.30 екіпаж патрульної поліції побачив на вулиці чоловіка, якого було погано. Поліцейські викликали швидку, але та прибула не за адресою. Коли поліцейські пояснили куди треба під'їхати, швидка не зрушила з місця. Тільки коли поліцейські попросили під'їхати швидку вдруге, та прибула, але чоловік вже помер.

"Під час спілкування поліцейські звернули увагу на неадекватну поведінку бригади швидкої допомоги і запах алкоголю, бригада застосовувала нецензурну лайку, намагалася палити в громадському місці і кареті швидкої, в кінці кінців, поліцейські прийшли до висновку, що медики просто п'яні, крім того, не реагували на зауваження правоохоронців, відмовлялися виконувати законні вимоги поліцейських, штовхалися і ображали їх", - розповів представник Нацполіціі.

Вся бригада "швидкої" була затримана. Доктор і фельдшер намагалися чинити опір, тому до них застосували наручники.

Примусове обстеження показало, що доктор і фельдшер перебували в стані алкогольного сп'яніння (у фельдшера 2.22 проміле); водій був тверезим.

За даним фактом на доктора і фельдшера склали адмінпротоколи за ст. 173, 185 і ч.1 ст. 179 КУпАП. Їх самих доставили в поліцейську дільницю. Зараз вирішується питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності за те, що вони не надали допомогу особі в безпорадному стані.

Нагадаємо, раніше в Києві бездомний помер під будівлею лікарні швидкої допомоги.