RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Запоріжжі впіймали українського військового-дезертира, який планував перейти на сторону Росії: фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою викрили в Запоріжжі військовослужбовця-контрактника, який дезертирував з однієї з військових частин Збройних сил України (ЗСУ) та планував перейти на службу в російську армію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-служба відомства.

Так, в кінці квітня 2017 року український військовий самовільно залишив розташування свого підрозділу, піддавшись проросійській пропаганді про нібито кращі перспективи служби в лавах Збройних сил Росії. Дезертира затримали в Запоріжжі в квартирі, де він переховувався.

Уточнюється, що під час обшуку в квартирі військового були вилучені пістолет Макарова, пістолет "Форт" і майже 4 тис. патронів різного калібру.

Також були виявлені підроблені печатки Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ і одного з райвійськкоматів Запоріжжя. За допомогою фальшивих печаток зловмисник планував виготовити нові документи, щоб приховати факт своєї участі в антитерористичній операції (АТО) на стороні української армії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спікер Генштабу ЗСУ Владислав Волошин назвав фейком інформацію російської сторони про українського дезертира, який попросив притулок в РФ.