RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під Івано-Франківськом затримали бізнесмена, який постачав спорядження бойовикам ДНР: фото

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали в Івано-Франківській області бізнесмена, який виготовляв і поставляв військове спорядження бойовикам так званої Донецької народної республіки ("ДНР").

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що уродженець Маріуполя останнім часом проживав в тимчасово окупованому Донецьку. Він зареєстрував по псевдозаконодавству окупантів комерційну структуру, яка брала участь в забезпеченні військовим спорядженням і амуніцією незаконних збройних формувань "ДНР".

Так, співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник отримував сировину і комплектуючі з РФ через закриті Україною пункти прикордонного пропуску. Він повністю платив всі "податки" в фейкові структури бойовиків, гроші від яких йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів.

"Оперативники СБУ затримали спільника терористів в готельному номері на території одного з туристичних комплексів Прикарпаття, куди він приїхав на відпочинок", - сказано в повідомленні.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, як затриманий у Франції російський олігарх пов'язаний з бойовиками "ЛНР".