RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Поліцейські в Запоріжжі жорстоко били і катували водія: опубліковано скандальне відео

Співробітників патрульної поліції в Запоріжжі підозрюють у перевищенні службових повноважень, застосуванні тортур та спецзасобів стосовно водія транспортного засобу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Відзначається, що поліцейські в жовтні минулого року, перебуваючи на чергуванні на стаціонарному посту "Запоріжжя-північ", розташованому на автомагістралі при в'їзді в місто з боку Дніпра, зупинили транспортний засіб.

Тоді вони перевищили службові повноваження, застосувавши до водія фізичну силу, катування, а також спеціальні засоби - гумовий кийок і наручники, чим заподіяли потерпілому тілесні ушкодження. Уточнюється, що патрульні завдали не менше 13 ударів по тілу і ногам потерпілого.

Крім того, водій неправомірно утримувався на вулиці біля поста більше шести годин у нічний час, йому насильно обмежували можливість пересуватися, підходити до власного автомобіля і заходити в приміщення блокпоста, щоб зігрітися. Також громадянину не надавали їжу та воду, забороняли спілкуватися з родичами і адвокатом.

"Про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 365 КК України повідомлено двом поліцейським, ще одному поліцейському інкримінується ч. 2 ст. 365 КК України", - сказано в повідомленні.

У даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як уточнює портал zp.depo.ua, в поліції інцидент поки не коментують. Однак, як стало відомо з джерел, в патрульної поліції відразу після інциденту, ще до слідства прокуратури, було проведено відповідне службове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Прикарпатті розгорівся скандал через побиття вихователькою дітей в садку.