RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Прихильник Путіна і поводився як Термінатор: з'явилися нові дані про стрілка з Одеси

Чоловік, який вбив поліцейського в перестрілці в Одесі, взяв його пістолет і добив його впритул.

Про це повідомив один з очевидців подій, передає ТСН.

"Він підстрелив одного поліцейського, потім другого. Потім прогулявся, як Термінатор, по вулиці. Ще кілька разів вистрілив, підібрав пістолет поліцейського, вистрілив у нього впритул і спокійненько повернувся до двору, де приїхала поліцейська машина і вже зреагувала - і він був убитий", - розповів він.

Місцевий сайт 048.ua розповів деталі біографії сепаратиста Валентина Дорошенка, який влаштував стрілянину.

Відзначається, що в 90-тих роках він був вигнаний з роботи сторожа дитячого садка, після чого писав листи президенту РФ Володимиру Путіну з повідомленнями про репресії.

"За лінією ПСПУ (Прогресивної соціалістичної партії України, - "Апостроф") і афільованою з нею ЗУБРом (партією "За Україну, Білорусь і Росію", - "Апостроф"), Дорошенко опинився в компанії найзапекліших сепаратистів того часу. Назвали вони себе ні багато, ні мало - "Оком Діаманта". Керував цим "масонським орденом" юрист Олександр Єременко", - розповіли журналісти.

За їх словами, "проросійські маргінали Дорошенко, Єременко, Цетнер, Кочановська й інші - організувалися в паралельні структури: "Євреї проти Гурвіца", перейменовані пізніше на "Євреїв проти антисемітизму" та "Єврейську повстанську армію"; Партію любителів Путіна і, нарешті, Партію Сталіна".

У розшуку Дорошенко перебував з весни 2014 року, після спроби штурму будівлі УСБУ, де утримувався лідер "куликовців" Антон Давидченко. Та й сам Дорошенко був активістом "Народної дружини", яку місцеві ЗМІ називали терористичним об'єднанням у таборі Куликова поля.

"Партизанив Дорошенко настільки вміло, перебуваючи постійно в схроні під будинком, що сусіди до сьогоднішнього дня запевняли, що в квартирі нікого немає і не було. Тут, ймовірно, має місце і вхід в катакомби з додатковими виходами, і гідна конспірація. За даними поліції, Дорошенко і займався виробництвом саморобної зброї. Боєприпаси, зрозуміло, Дорошенко купував, але зброю робив бездоганну і мобільну", - резюмує ЗМІ.

Нагадаємо, в перестрілці було убито поліцейського, поранено двох поліцейських і одну цивільну особу. Самого Дорошенка було ліквідовано.

Фото Дорошенка "Апостроф" публікував раніше сьогодні.