RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Лавочка закривається: у Росії розповіли про значення нових потужних санкцій США проти олігархів з оточення Путіна

Санкції США стосовно людей з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна зроблять значний вплив на російську політичну еліту.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський політолог Андрій Піонтковський.

"Вони змінять всі. Я не знаю, як вони вплинуть конкретно на Донбас. Адже вся ця російська система клептократії була заснована на тому, що вони крадуть у Росії і складають свої капітали на Заході, передовсім у США", - сказав він.

Він нагадав, що, згідно доповіді Національного бюро економічних досліджень США, обсяг награбованих коштів в Росії за час перебування при владі Путіна становить 1 трильйон доларів.

"А зараз ця лавочка закривається. Ці гроші будуть заморожені і конфісковані. Тобто всієї російської верхівки, всьому російському політичному класу доведеться взагалі думати, як жити далі, як влаштовувати своє життя і відносини з Заходом", - зазначив політолог.

Також він вважає, що після нових санкцій Путін може піти на якісь різкі кроки.

"Адже російська пропаганда активно займається залякуванням. Мовляв, "не чіпайте мене, я божевільний і можу плюнути шаленою слиною". Це класична тактика поведінки бандита і хулігана. Але це бандити і хулігани, обтяжені великими активами. І зараз вони хочуть домовлятися", - підкреслив Він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Для Путіна змінюється все, засоби тиску на Україну вичерпані - Андрій Піонтковський".