RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Самі зізналися: бойовиків ДНР спіймали на брехні з приводу обстрілу автобуса з мирними жителями на Донбасі

Обстріл пасажирського автобуса поблизу пункту пропуску в Донецькій області здійснили бойовики ДНР, про що свідчать декілька фактів.

Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Facebook.

"Жодного факту, який би доводив, що обстріл вівся саме українськими військовими, бойовики привести не змогли. Зате знайшлися факти, які вказують, що обстріляли автобус ДНРівці", - повідомляє він.

За словами Казанського, в інтерв'ю пропагандистського ресурсу ANNA News представник бойовиків ДНР на прізвище Левченко заявив, що обстріл КПП вівся з боку села Ясне.

"Правда, він не уточнив, що село Ясне відноситься до Докучаєвської міськради і знаходиться під контролем ДНР. І це не я придумав. Інформація легко перевіряється. Сам того не розуміючи, представник ДНР проговорився ...", - зазначає журналіст.

Також він звертає увагу на слова пораненої під час обстрілу людини про те, що автобус стояв не в сірій зоні, а на КПП бойовиків.

"Свідок не говорив нічого про бій, який нібито йшов поблизу. Навпаки, стверджував, що все було тихо і кулі потрапили в автобус раптово. Якби бій з українськими військовими недалеко від КПП дійсно був і тривав кілька хвилин, як стверджують ДНРівці, то люди на КПП напевно б його чули ", - пише журналіст.

В інтерв'ю російському ТБ свідок заявив, що бачив спалах. На думку Казанського, це теж свідчить про обстріл з боку бойовиків, так як стріляли поруч.

"Нарешті, самий феєричний момент. На місце інциденту серед білого дня приїжджає попіаритися Захарченко. І спокійно дає інтерв'ю на блокпосту, який нібито прострілюється з української сторони. Прямо на фоні обстріляного автобуса. І знаєте що? Ніхто в нього НЕ СТРІЛЯЄ!", - пише Казанський.

Таким чином журналіст робить висновок, що стрілянину найімовірніше вели бойовики ДНР, а фактів, які підтверджують, що стріляли бійці ЗСУ немає.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фото з місця обстрілу автобуса на Донбасі.