RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Український журналіст різко осадив кремлівських пропагандистів на росТБ: опубліковано відео

Відомий український журналіст Роман Цимбалюк яскраво поставив на місце ведучих пропагандистської програми на телеканалі "Росія 1", які висміювали можливу підтримку Україною армії США в разі початку війни з Росією.

Відповідна заява була зроблена в ефірі передачі "60 хвилин".

Так, Цимбалюк з сарказмом зазначив, що зараз в пору створити криву російського страху, оскільки ця величина постійно варіюється в залежності від обставин.

"У 2014 році в лютому, коли ви вирішили анексувати український Крим і відправили туди "зелених чоловічків", а потім ваш президент пишався тим, що це російська армія, ви чомусь все боялися, що там спливуть натовські підводні човни і взагалі будуть натівські кораблі. А зараз ось пан Косачев каже, що не треба боятися, у вас, виявляється, все і так нормально, ядерна бомба не заіржавіла і так далі. Ви тоді визначіться, ви з розумними або з красивими? Тому що виходить якось дивно", - заявив журналіст.

Він підкреслив, що в разі потреби Україні вистачить ресурсів для надання підтримки армії США, включаючи паливо для заправки американської військової техніки.

"Не хвилюйтеся, у нас всього вистачить. Ми заправимо і "Абрамси", і американські військові літаки. До 20 лютого 2014 року відповідь, швидше за все, була б "ні". Зараз ситуація змінилася", сказав Цимбалюк.

За його словами, незважаючи на те, що Україна не володіє ядерною бомбою, а її військовий потенціал об'єктивно слабший, ніж у Росії, народ і уряд нададуть колосальну підтримку будь-якій з країн, яка продемонструє реальне стримування агресора.

"І шкода, що американці такі нерішучі, тому що треба було ракету, націлену на Москву, поставити прямо на Хрещатику", - підсумував Цимбалюк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Цимбалюк розлютив російських пропагандистів в ефірі однієї з телепрограм.