RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Обстріл пасажирського автобуса на Донбасі: в РФ заявили про відкриття нових кримінальних справ проти бійців АТО

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальні справи проти українських військових. Російські силовики звинувачують бійців АТО в навмисному обстрілі пасажирського автобуса.

Відповідне повідомлення опубліковано на офіційному сайті СКРФ.

"Характерний почерк вчинення злочинів, в результаті яких гинуть люди, які не бажають визнати легітимність діючої влади в Україні, та інші дані, отримані слідством, послужили підставою для порушення ще двох кримінальних справ відносно поки невстановлених осіб з числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України", - сказано в повідомленні.

У контексті відкриття нових кримінальних справ силовики згадують не тільки обстріл пасажирського автобуса поблизу пункту пропуску на Донбасі 21 січня, а й обстріл окупованого Докучаєвська, де за деякими даними було поранено 5 мирних громадян.

Варто відзначити, що раніше український журналіст Денис Казанський вказав на невідповідність у версії окупантів про те, що автобус обстріляли нібито українські військові. Після публікації він отримав повідомлення від людини, яка часто перетинає лінію розмежування. Вона заявила, що в стороні, з якої потрапили кулі в автобус, ніяк не можуть перебувати бійці АТО.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії порушили кримінальну справу проти колишнього міністра оборони України.