RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Звільнення бійця ЗСУ: заступник командира розкрив подробиці бою, в якому той був взятий у полон

Заступник командира другого батальйону 92-ї бригади Вадим Кригін розповів про бій під Красногорівкою Донецької області влітку 2017 року, під час якого звільнений сьогодні український військовослужбовець Роман Савков потрапив в полон.

Про це повідомляє hromadske.ua.

За словами Кригіна, під час бою загинули четверо терористів, в тому числі командир роти. З боку Збройних сил України (ЗСУ) загинули троє бійців, а Савков потрапив в полон, отримавши контузію.

"20 липня минулого року був бій, ввечері почала працювати артилерія, установки "Партизан" (переносна реактивна пускова установка, - ред.), поодинокі міномети. Ті позиції були досить близько до позицій сепаратистів, був шквальний вогонь ..., і приблизно о четвертій ранку... був бій на позиціях. У нього (Савкова, - ред.) була контузія, там взагалі бійці наші дуже мужньо боролися. Один кинувся на гранату, щоб прикрити інших", - сказав заступник командира.

Він уточнив, що бойовики хотіли обміняти Савкова на тіла терористів, які загинули під час бою, але так і не віддали полоненого.

"Були переговори, спочатку від них (бойовиків, - ред.) була пропозиція провести обмін нашого полоненого на чотирьох їх убитих, тільки так, щоб про це ніхто не знав, в них цей легендарний командир роти "Купол", не хотіли оголошувати про його загибель, щоб це все залишилося в таємниці, але потім це питання відклали. І ми просто повернули тіла загиблих, а Савков залишився в полоні", - розповів Кригін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували нові знімки з Романом Савковим, якого звільнили з полону бойовиків на Донбасі.