RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про обшуки НАБУ у "куратора" вугільної галузі

Сьогодні, 25 січня, детективи НАБУ проводять обшук у київському офісі так званого "куратора" державного вугільного сектору Віталія Кропачева.

Про це ЕП повідомляє "Економічна правда" з посиланням на джерело.

Детективи НАБУ пред'явили ухвалу суду про обшук всього офісної будівлі по вул. Б. Хмельницького,26. Також цей документ виданий і на обшук двох автомобілів Кропачева та його будинку в Петропавлівській Борщагівці.

Обшук проводиться в рамках кримінальної справи, фігурантами якої виступають компанії "Тріалтрейд", "Доненергоекспорт" і "Універсалінвестстрой".

"Ці компанії подавали податкову звітність з цієї адреси (Хмельницького,26, - ред.). До них є претензії щодо постачання гірничо-шахтного обладнання на державні вугледобувні підприємства", - зазначило джерело.

Він додав, що три зазначені фірми не мають прямого відношення до Кропачеву, а у самого бізнесмена немає процесуального статусу у кримінальній справі.

Відзначається, що оточення Віталія Кропачева пов'язує обшуки з напруженими відносинами бізнесмена з ДТЕК.

Ці відносини загострилися в кінці 2017 року після того, як структури Кропачева зайняли монопольну позицію в сфері поставок вугілля на "Центренерго", витіснивши підприємства Ріната Ахметова.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно детективи НАБУ провели обшуки в квартирі заступника голови ДМСУ Діни Пімахової.