RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандальний обшук в Києві у бізнесмена з Білорусі: прокуратура зробила гучну заяву

Начальнику сектору кримінальної поліції Голосіївського управління, який організував незаконний обшук в будинку у бізнесмена з Білорусі Тимофія Кохновіча, оголосили про підозру.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

Вранці 29 грудня до будинку уродженця Білорусі Кохновіча, який нещодавно отримав українське громадянство, прийшли з обшуком поліцейський спецназ КОРД зі слідчими і оперативниками. Силовики також привезли з собою понятих. Під час обшуку бізнесменові підкинули патрони, що зафіксували камери відеоспостереження. Кохновіча затримали і погрожували екстрадувати, якщо він не заплатить викуп.

Прокуратура встановила, що начальник сектору кримінальної поліції виклав в протоколах допиту свідків завідомо неправдиві показання. Таким чином суд дав дозвіл на обшук по штучно створеним доказам.

Поліцейському оголошено про підозру за ч. 2 ст. 384 КК України (складання завідомо неправдивого показання свідка для надання органу, що здійснює досудове розслідування, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення), ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 2 ст. 162 КК України (незаконне проведення службовою особою обшуку житла). За результатами службового розслідування правоохоронець звільнений з займаної посади.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові затримали банду поліцейських-хабарників.