RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Криму зносять дельфінарій ярого прихильника Путіна: опубліковані фото

У п'ятницю, 26 січня, в окупованій Ялті (Крим) розпочалося знесення дельфінарію "Казка", що належить відомому прихильникові президента Російської Федерації Володимира Путіна Олегу Зубкову.

Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

Відзначається, що демонтаж дельфінарію проводиться за приписом підконтрольної Кремлю міської адміністрації.

"Власник дельфінарію вибудував його на місці автомобільної парковки поруч із зоопарком "Казка", міська влада звинувачує його в незаконному захопленні ділянки, порушенні екологічних норм і жорстокому поводженню з тваринами", - сказано в повідомленні.

За словами так званого начальника управління земельного, містобудівного та муніципального контролю російської адміністрації Ялти Олександра Коваленка, за результатами перевірки було встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 2 тис. квадратних метрів.

Він уточнив, що Олег Зубков був притягнутий до адміністративної відповідальності за скидання води в річку Водопадну і незаконний водозабір з цієї річки. Коваленко також стверджує, що на території аквапарку виявлені мішки з кухонною сіллю, "за допомогою якої річкову воду в басейнах робили солоною для морських тварин".

За словами директора міського підприємства "Об'єднана керуюча компанія" Темерлана Джазаєва, демонтаж дельфінарію проведуть протягом півтора місяця.

Фото: ru.krymr.com

Як повідомляв "Апостроф", раніше власник розташованих в анексованому Криму зоопарку "Казка" і сафарі-парку "Тайган" Олег Зубков заявив, що має намір отримати громадянство Туреччини і розвивати свій бізнес там.