RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія згодна: Волкер зробив важливу заяву по розміщенню миротворців на Донбасі

На сьогоднішній день Російська Федерація не виключає можливості розгортання миротворчої місії ООН по всій території на Донбасі, включаючи російсько-український кордон.

Про це в понеділок, 29 січня, під час телефонного брифінгу заявив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, повідомляє "Укрінформ".

"Так, є бажання бачити більш широкий мандат миротворчих сил, ніж тільки захист спостерігачів, включаючи доступ до всієї території конфлікту, в тому числі прилеглої до міжнародного кордону", - сказав він.

За словами Волкера, під час його переговорів з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в Дубаї (ОАЕ) 26 січня російська сторона була більш відкритою в питанні розміщення миротворців на Донбасі.

"Ми не представили конкретний план. Ми мали дискусію, як це можна реалізувати на практиці. Ви повинні мати миротворчі сили на всій території, отже, тільки за такої умови буде можливість провести вибори. І це буде одним із завдань миротворчих сил, щоб забезпечити безпеку виборів", - додав спецпредставник США по Україні.

Він уточнив, що російська сторона пов'язує розгортання миротворчої місії ООН на окупованій території з виконанням Києвом політичних пунктів Мінських домовленостей. У той же час Волкер нагадав, що Україна вимагає від РФ спочатку повного виконання блоку безпеки домовленостей, включаючи припинення вогню і виведення російських військ з Донбасу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що РФ не погодиться на введення миротворців на територію Донбасу до повного виконання Мінських угод.