RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Загроза екологічної катастрофи: у СЦКК зробили гучну заяву щодо Донбасу

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) заявляє, що Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи з вини ватажків бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що злочинна діяльність (бездіяльність) ватажків окупаційної влади ОРДО щодо ігнорування заявок підприємств Донбасу про надання гарантій безпеки на час проведення обслуговування та ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах інфраструктури уже в найближчий перспективі може призвести до аварійних ситуацій з непередбачуваними наслідками", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що термінового реагування вимагає ситуація, яка склалася на об'єктах шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів коксохімічного виробництва ТОВ НВО "Інкор і Ко" (знаходиться в районі селища Новгородське Донецької області).

"Українською стороною СЦКК та представниками аварійно-рятувальної служби зазначеного фенольного виробництва скоординовано необхідний порядок дій щодо проведення обслуговування та ремонту визначених об’єктів. Проте, проведення робіт неможливе, оскільки, до цього часу гарантії безпеки з боку ОРДО відсутні", - підкреслили в СЦКК.

Звертається увагу, що результати можливої екологічної катастрофи відчують на собі жителі обід сторони фронту.

Як повідомляв "Апостроф", СММ ОБСЄ заявила про можливу екологічну катастрофу на Донбасі внаслідок боїв у районі Донецької фільтрувальної станції.