RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Міноборони розкрили число людей, яким видали нагородну зброю в 2017 році

У минулому році Міністерство оборони України видало нагородну вогнепальну зброю в якості відзнаки 210 особам, ще одна людина була нагороджена в 2018 році.

Про це йдеться у відповіді оборонного відомства на запит телеканалу "112 Україна".

Разом з тим, в Міноборони відмовилися уточнювати, хто саме був удостоєний зазначених нагород, пояснивши це, серед іншого, проведенням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

"У наданні запитуваної інформації відмовляємо в зв'язку з тим, що її поширення в умовах проведення антитерористичної операції, відкритої агресії РФ щодо України і дії в Україні особливого періоду може розкрити дані про персональний склад учасників АТО, співробітників спеціальних підрозділів та членів оперативного штабу, які беруть участь у проведенні АТО...", - йдеться у відповіді.

Уточнюється, що інформації про кількість нагороджених зброєю за роки незалежності України в відомстві немає через те, що такий облік не передбачений законодавством.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін розповів, чому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков приховує дані про нагородну зброю для політиків.