RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Порізали одяг і ноги: з'явилися подробиці нападу на відомого українського активіста в Одесі

Відомий одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що в результаті нападу невідомих в середу, 7 лютого, у нього порізані одяг і ноги, а також струс мозку і кілька саден на обличчі і грудній клітці.

Про це він заявив виданню InfoResist.

"Я приблизно о 19:00, коли у мене починається домашній арешт, приїхав до свого дому, збирався вийти з авто, відкрив центральний замок, і в цей момент двері зовні відкрили якісь невстановлені особи із закритими обличчями. Один з них почав мені наносити удари, поки я перебував в автомобілі... Кричали "міліція!", але, я думаю, це не мало ніякого сенсу, ці крики. Це просто, можливо, був такий елемент психологічної атаки", - сказав активіст.

Стерненко підкреслив, що неодноразово звертався до прокурора, до слідчого і до судді з проханням не оголошувати у відкритому судовому засіданні персональні дані, які стосуються фактичної адреси проживання.

"Але це прохання було проігнороване, і суддя і прокурор кілька разів публічно, коли велися трансляція і запис, називали мою домашню адресу", - заявив активіст.

За його словами, напад організували не прихильники Росії. Стерненко вважає, що за атакою стоїть мер Одеси Геннадій Труханов, якого він критикував.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Запоріжжі невідомий вночі напав на активіста громадського руху "Національні дружини", завдавши ножове поранення в горло.