RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Влада підтвердила видворення Саакашвілі в Польщу

У понеділок, 12 лютого, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі дійсно був видворений в Польщу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Міграційної служби та Національної поліції довели до Саакашвілі рішення компетентного органу про його повернення в країну попереднього перебування. Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі з оточення Міхеїла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися і застосували силову підтримку" , - зазначив він.

Слободян нагадав, що 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

3 січня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до державної Міграційної служби про визнання його біженцем.

6 лютого Окружний адмінсуд суд Києва повторно не задовольнив скаргу Саакашвілі на рішення Міграційної служби про відмову в оформленні документів про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

"Згідно з наведеними вище судовими рішеннями дана особа перебувала на території України незаконно, а тому, з дотриманням усіх юридичних формальностей, була повернута в країну, звідки прибула, порушуючи вітчизняне законодавство", - підсумував Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", 9 лютого співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України (СБУ) "Альфа" прибули до готелю Fairmont Grand Hotel Kyiv, де перебував лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі, але незабаром поїхали геть.

При цьому вони не пред'явили ніяких судових рішень, документів.

Крім того, раніше міністр юстиції України Павло Петренко зробив гучну заяву щодо екстрадиції Саакашвілі.