RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

НАБУ зробило гучну заяву по меру Одеси і чиновникам міськради

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) заочно оголосили про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і ще трьом чиновникам Одеської міськради.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

"13 лютого 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Одеському міському голові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.5 ст.191 КК України. Повідомлення про підозру здійснено за дорученням керівника САП Назара Холодницького, який і підписав вказаний процесуальний документ. Також про підозру повідомлено ще трьом посадовцям мерії міста: заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради", - сказано в повідомленні.

Відомо, що четверо фігурантів справи виїхали за кордон і не повернулися. Їх місцезнаходження встановлюється і буде розглядатися питання про оголошення їх у розшук.

Крім того, в Одесі були затримані один чиновник міськради Одеси і двоє фізичних керівників компанії. Ще одній особі - оцінювачу - оголошено про підозру за ч 5 ст.191, ст. 365-2 КК України.

Зазначених людей підозрюють в причетності до заподіяння шкоди бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю заводу "Краян" за 185 млн. грн. у приватної структури. На початку 2016 року фірма придбала цей комплекс на аукціоні, за 11,5 млн грн.

Отримані від міської влади кошти, фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої зараз знаходиться в зоні АТО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти повідомили про візит НАБУ в Одеську міськраду.