RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Воювали на Донбасі за бойовиків: з'явилися подробиці про підпалювачів будівлі спілки угорців на Закарпатті

Правоохоронці встановили осіб, які в ніч на 4 лютого намагалися підпалити офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) в Ужгороді.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляється на офіційному сайті політика.

"Злочинці – іноземці, це двоє молодих хлопців з праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу. Відразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ДНР" і "ДНР", вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна і тісно контактують з російськими правими Лимонова", - сказав Москаль.

Однак він не став називати імена затриманих.

За його словами, співробітники СБУ ідентифікували цих людей через камери відеоспостереження.

"Встановлено, що двоє іноземців приїхали на Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску «Ужгород» на словацько-українському кордоні й поселилися в хостелі на вул. Льва Толстого в Ужгороді. В ніч на 4 лютого вони здійснили дві спроби підпалу офісу ТУКЗ. Спочатку після 1-ї ночі (при цьому один зі злочинців знімав підпал на смартфон, очевидно, для звіту). Залишившись незадоволеними наслідками, після 4-ї ночі вони зробили ще одну спробу підпалу. А вранці виїхали з України через той же ПП «Ужгород». Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук", - наголосив голова Закарпатської ОДА.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися фото будівлі "Товариства угорської культури Закарпаття", яке намагалися підпалити.