RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал навколо самогубства іноземної студентки в Києві: з'явилися фото акції протеста під стінами вуза

У Києві пікетують медичний університет імені Богомольця у зв'язку з самогубством студентки з Туркменістану Муккадас Насирлаєвої. Як писав "Апостроф", адвокат сім'ї Насарлаєвих допустив, що студентку могли відрахувати з вузу "заднім" числом.

Учасники акції звинувачують керівництво університету в корупції.

Фото: Громадське

Вранці 19 лютого, після того як стало відомо, що Насирлаєва наклала на себе руки, на сайті університету з'явилося повідомлення про те, що вона була відрахована ще в грудні. Перший заступник ректора Ярослав Цехмістер повідомив, що студентка не знала про це, оскільки наказу про відрахування ще не було.

Також заступник ректора заявив, що була зустріч з батьками та родичами дівчини, де обговорювали інформацію про те, що заступник декана по роботі зі студентами Тетяна Тимохіна розірвала заяву дівчини про сприяння у вирішенні питання з дозволом на проживання в Україні. За словами Цехмістера, ця інформація зараз перевіряється.


Нагадаємо, що Муккадас Насирлаєва зникла 30 січня. Пізніше з'ясувалося, що вона стрибнула з моста Патона після того, як університет не видав їй документи для подачі в посольство. Прокуратура вже розпочала кримінальне провадження за статтею "Доведення до самогубства".