RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відомий київський ресторан опинився на межі закриття через чергове отруєння відвідувачів

Після вживання суші в ресторані "Євразія" в Києві п'ятеро людей потрапили до лікарень з діагнозом гостра кишкова інфекція.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби Києва.

"Усі потерпілі пов'язують своє захворювання з вживанням їжі, придбаної в закладі громадського харчування "Євразія". Всі вживали суші в період з 15 до 19 лютого", - сказано в повідомленні.

Так, троє постраждалих зараз перебувають у медзакладах – Ірпінській ЦМЛ і Олександрівській клінічній лікарні, двоє відмовилися від госпіталізації. Розпочато епідеміологічне розслідування.

За словами першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олександра Овчаренка, відомство вимагатиме порушення кримінальної справи за фактом отруєння людей, а також закриття цього закладу, уточнює "Обозреватель".

"Зараз проводиться епідрозслідування, відібрано 4 зразка продукції, 6 проб води, зроблено 20 змивів з поверхні. Зразки направлені на експертизу в науково-дослідний інститут Держпродспоживслужби", - розповів він.

За словами Овчаренка, результати дослідження будуть готові через кілька днів. У той же час він додав, що на підставі вже наявних даних можна стверджувати - "є порушення санепідрежиму, технологічних процесів і порушення, пов'язані з неправильною конструкцією".

"Ми будемо готувати розпорядження про припинення роботи цього закладу. І направимо запит до Національної поліції, і будемо клопотати про порушення кримінальної справи за статтею 325 Кримінального кодексу України - за порушення санітарного режиму, які стали причиною масового захворювання людей", - заявив заступник голови служби.

Він уточнив, що даний ресторан втретє "відзначився" за останні роки.

Як повідомляв "Апостроф", у червні в Києві внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції, викликаної вживанням суші в ресторанах "Євразія" (ТОВ "Суші Ленд"), отруєння були діагностовані у 23 осіб, з них 20 госпіталізовані.