RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Росії ховають убитих в Сирії путінських найманців: з'явилася нова гучна заява

Російський козак Євген Шабаєв, що відвідував в госпіталі поранених найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнера" повідомив, що тільки за минулі вихідні поховали вже п'ятнадцятого росіянина з тих, які загинули після удару США в Сирії, що стався 7 лютого в районі сирійського міста Дейр-ез-Зор.

Про це він розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Жириновський стверджує, що понад 300 осіб, Віктор Алксніс каже, що 334. Я вважаю, що вони близькі до істини. У мене є інформація з різних джерел і з різних регіонів. Так ось, в минулі вихідні поховали вже п'ятнадцятого з тих, хто загинув під тим обстрілом", - говорить він.

При цьому, за його словами, не дивлячись на реальну загрозу для життя і кримінальну відповідальність за статтею за найманство КК РФ, за якою загрожує до 15 років позбавлення волі, росіяни не бояться їхати воювати в Сирії у складі ПВК.

"Найголовніший привід, чому вони туди їдуть, - тут у них немає життя, немає роботи, немає ні соціального, ні економічного статусу. Ні як у військовослужбовців, які мають певний досвід, ні як у простих громадян", - пояснює Шабаєв.

До того ж, більшість з найманців ПВК, хто їде воювати в Сирії і ризикує своїм життям, не мають ніяких гарантій, навіть в разі смерті.

"Договори, які підписуються з найманцями, які їдуть до Сирії, перебувають поза правовими рамками і не мають юридичної сили в Російській Федерації. У разі поранення там прописана сума до мільйона рублів (близько 480 тисяч гривень) та два мільйони (близько 950 тисяч гривень) в разі загибелі. Розподіляють ці суми вербувальники, які відправляють їх до Сирії. З цими виплатами дуже багато проблем. Я чув про один випадок, коли вагнеровець загинув, а його родичам не заплатили частину грошей, це було в Краснодарському краї", - розповідає отаман.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Reuters озвучило реальні втрати ПВК "Вагнера" від потужного удару США в Сирії.