RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бойовики в Луганську за проукраїнську агітацію затримали літню "диверсантку": ЗМІ дізналися подробиці

В окупованому Луганську бойовики затримали 70-річну жінку. Її звинувачують у веденні "диверсійній" діяльності.

Про це повідомляє Радіо свобода з посиланням на джерела, наближені до т.зв. "МВС ЛНР".

Анастасія Володимирівна Мухіна була затримана вдень 8 лютого працівниками "загону особливого призначення управління держслужби охорони МВС ЛНР "Титан". За даними книги обліку злочинів і пригод (КУПП) бойовиків, в 20 хвилинах ходьби від власного будинку жінка "розклеювали листівки з українською символікою і текстом "Донбас, вставай! Росія тебе зрадила! обирайте майбутнє, вибирайте України". Відзначається, що у Мухіної вилучили 12 листівок, а на виклик виїжджав "відділ по боротьбі з екстремізмом Управління по боротьбі з екстремізмом і організованою злочинністю МВС ЛНР".

Ще один запис в КУПП говорить про те, що в квартирі затриманої нібито вилучили 2 електродетонатори з проводами, 1 мінний детонатор і запал до нього, 1 кг пластиду, 5 тротилових шашок вагою 200 г кожна.

Відносно жінки похилого віку ведуть кримінальну справу за ст. "Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів". Бойовики можуть обмежити свободу Мухіної на термін до трьох років або покарати її примусовими роботами на строк до чотирьох років, або заарештувати на строк до шести місяців, або позбавити волі на термін до чотирьох років.

Знайомий жінки розповів, що вона недавно поховала свого чоловіка. У неї залишився старший брат, який живе в передмісті, але відносини з ним напружені. Про політичні погляди Мухіної співрозмовник журналістів нічого не повідомив, тому що спілкувався з нею на абстрактні теми.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі наочно показали, як бойовики ЛНР ведуть боротьбу з українською культурою.