RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Сили АТО зазнали серйозних втрат на Донбасі: штаб озвучив деталі

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинув один український військовослужбовець, п'ятеро бійців отримали поранення, ще два - бойові травми.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Відзначається, що бойовики незаконних збройних формувань відкривали вогонь по українських військових із забороненого Мінськими угодами озброєння.

"На Луганському напрямку ворог активізувався навколо Троїцького, де кілька годин вів вогонь з артилерійських установок калібру 122 і 100 мм, мінометів, озброєння БМП, зенітної установки і гранатометів. Неподалік Кримського і Світлодарська незаконні збройні формування застосували міномети 82-го калібру і стрілецьку зброю, а захисників Катеринівки обстрілювали з протитанкового ракетного комплексу і гранатометів", - сказано в повідомленні.

На Донецькому напрямку епіцентром вогневої напруги стала приморська ділянка оборони сил АТО. Так, терористи застосували 120-мм міномети поблизу населених пунктів Лебединське і Ломакине.

Всього за минулу добу терористи 15 разів прицільно обстріляли позиції українських військових на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися свіжі знімки позицій сил АТО біля Світлодарської дуги, де українські військовослужбовці змогли відбити атаку бойовиків.