RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Перейшов дорогу Захарченку: стало відомо про арешт "міністра" ДНР

На окупованому Донбасі заарештували так званого "міністра вугілля та енергетики ДНР" Едуарда Голенко.

Про це повідомив пов'язаний з сепаратистами Донбасу політтехнолог Костянтин Долгов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, арешт Голенко був санкціонований ватажком "ДНР" Олександром Захарченко і "міністром доходів і зборів ДНР" Олександром Тимофеєвим по кличці "Ташкент".

"Голенко був незручний, оскільки пропонував створити держпідприємство з продажу вугілля споживачам безпосередньо, без посередників. Це не вписувалося в плани Захарченко та Тимофєєва, так як останній спеціально створив посередницьку структуру - торговий дім "Вугілля Донбасу" - для того, щоб націнка від продажу вугілля осідала в кишенях правлячого тандему", - зазначив Долгов.

"На місце Голенко Захарченко та Тимофєєв хочуть поставити свою людину - Сосновського. Пікантності ситуації додає той факт, що стосовно Соснівського в РФ порушено кримінальну справу", - додав політтехнолог.

За його словами, ОРДО чекає "луганський варіант".

"Ташкента точно приберуть. Доля Захарченко висить на волосині. Швидше за все, він теж стане почесним воронезьким пенсіонером, як і його колишній колега Плотницький", - підсумував Боргів.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася інформація про те, що екс-ватажок "ЛНР Ігор Плотницький перебуває в СІЗО №1 Петербурга, відоме як "Хрести".