RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Не дають навіть ліків: з'явилися нові дані про стан викраденого українця Гриба в російському СІЗО

Викраденому в Білорусі українцю Павлу Грибу, якого незаконно утримують в російському слідчому ізоляторі в Краснодарі, не дають приймати навіть ліків.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його батько Ігор Гриб.

"Сьогодні (22 лютого, - ред.) вперше за 3 місяці українським консулам вдалося відвідати Павла. Передостання зустріч відбулася 20 листопада 2017 року протягом 7 хвилин і була зупинена адміністрацією СІЗО за спілкування українською мовою", - зазначив він.

За словами батька українця, консули розмовляли з Грибом півтори години виключно українською мовою, що є маленькою перемогою.

"Консули кажуть, що Павло дуже блідий, продовжує скаржитися на поганий стан здоров'я, сильний біль у шлунку, загальну слабкість, втрату ваги (я вже не розумію, куди далі можливо худнути). Начебто, на кошти Павла були придбані ліки та йому їх не дають приймати, тому що лікар СІЗО вважає це недоцільним", - підкреслив Ігор Гриб.

Він уточнив, що Павло все життя приймав комплекси підтримуючих медпрепаратів, тому що це для нього життєво необхідно.

"А тюремний лікар проти! Ніякої медичної допомоги. З листопада 2017 року Павло не отримав жодного листа. Тримають в повному інформаційному вакуумі. Дуже просив консулів передати привіт борцям за свободу і незалежність України, співчуття рідним Небесної сотні і сподівається на підтримку України в питанні звільнення українських бранців", - підсумував батько українця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ольга Гриб, сестра викраденого в Білорусі українця Павла Гриба, написала відкритого листа до Ради Європи.

Детальну історію Павла Гриба читайте в матеріалі "Апострофа": Ловля на живця": нові подробиці викрадення українця Павла Гриба Росією.