RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У Польщі стався збройний інцидент за участю українців: перші деталі

У польському місті Згеж в ніч на 23 лютого місцеві поліцейські відкрили вогонь по групі осіб, серед яких були громадяни України.

Про це повідомляє Dziennik Lodzki.

За інформацією журналістів, при патрулюванні поліцейські помітили людей, які розпивали спиртні напої на вулиці і вели себе агресивно. У відповідь на прохання пред'явити документи чоловіки стали більш агресивними і почали кидати в правоохоронців каміння і тротуарну плитку.

Один з поліцейських зробив попереджувальний постріл у повітря. Але це не зупинило правопорушників і тоді по ним був відкритий вогонь. В результаті стрілянини три людини отримали поранення ніг. Вони були госпіталізовані. Загрози їхньому життю немає. Один з поліцейських отримав травму голови під час події.

В результаті 13 осіб було затримано. Всі вони є громадянами Грузії і України, а в Польщу приїхали на заробітки. Проходить перевірка, чи легально вони перебувають і працюють в цій країні.

Як повідомляв "Апостроф", декількома днями раніше в Варшаві поляк напав на двох українців на зупинці громадського транспорту.