RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Загибель дівчини-медика на Донбасі: з'явилися нові деталі і відео з місця трагедії

У мережі розповіли нові подробиці загибелі медика-військовослужбовця Сабіни Галицької, на яку емоційно відреагувала прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст "ТСН" Андрій Цаплієнко.

За словами Цаплієнка, дорога в цьому районі вважається безпечною, оскільки позиції противника розташовуються в трьох кілометрах від цього місця, але ця безпека лише удавана. Все почалось з того, що командир машини Володя побачив дим на позиціях бойовиків і подумав, що це вибух міни.

"Але через десять-дванадцять секунд відчув удар в правий борт машини, водій втратив свідомість, і я взяв керування на себе, щоб відвести БРДМ з лінії вогню, так як за першой ракетою могла прилетіти друга", - передає слова командира Цаплієнко.

Як уточнює журналіст, загиблих могло бути набагато більше.

"У машині було четверо. Троє молодих бійців і Сабіна. Могли загинути всі. Зазвичай кумулятивний струмінь пропалює броню і знищує все живе під металом. Але заряд не спрацював так, як він працює. Ракета своєю масою проломила броню. Якраз там, де під тонким шаром металу сиділа дівчина-медик", - пише журналіст.

Як зазначає Цаплієнко, Сабіна - не перша, хто гине в цьому місці.

"На цій ділянці лінії зіткнення ворожий оператор протитанкового комплексу потрапив в джип, в якому їхав розвідник Віталій Сенюк. Не минуло й двох місяців, як ракета спалює машину з водієм двадцять четвертої бригади Володею Пірусом. Всього таких влучень на цій ділянці не менше півдесятка", - уточнює Цаплієнко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали фото розбитої бронемашини, в якій загинула Сабіна Галицька.