RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У СБУ розсекретили російського куратора бойовиків "ДНР": опубліковані фото

Українська контррозвідка розсекретила російського куратора бойовиків так званої Донецької народної республіки ("ДНР"), який "служив" на сході України майже рік.

Про це повідомляє ТСН.

Відзначається, що мова йде про 41-річного Олексія Соснівського. Він народився в місті Томмот Алданского району Республіки Саха (Росія). Нині проживає в Березівському Свердловської області, проходить військову службу в одній з військових частин Єкатеринбурга.

"Під час перебування на території України Сосновський виконував функції куратора гарматно-артилерійського дивізіону незаконного збройного формування "Гвардійська оперативно-тактична група "Кольчуга" (в минулому артилерійська бригада "Кальміус") 1-го Армійського корпусу "Міністерства оборони" бойовиків", - сказано в повідомленні.

Так, для прикриття він використовував ім'я "Михайло" і позивний "Саха". Сосновський був в "відрядженні" в Донецьку в період з січня до листопада 2017 року, відповідав за підготовку особового складу по використанню систем залпового вогню і ствольної артилерії.

Крім того, він займався питаннями комплектування зазначеного підрозділу російським озброєнням і боєприпасами, відповідав за їх поставку по території РФ і за облік використаних боєприпасів.

Військовий погоджував з вищим командуванням ЗС РФ, яке перебуває в складі "1-го Армійського корпусу "ДНР", кожне використання озброєння, "забороненого" Мінськими домовленостями.

Контррозвідка встановила, що у Сосновського є дружина - 34-річна Марина Сосновська (дівоче прізвище Нізамова), уродженка Амурської області РФ. Вона юрист, вчилася в Уральському юридичному університеті. У подружжя є син Ілля і дочка Ксенія. Мати Сосновського проживає в Свердловській області РФ.

Фото: ТСН

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики на Донбасі заарештували шахтарів за відмову служити в "ДНР".