RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Навіщо Путін погрожує Заходу ядерною зброєю: в Росії назвали три версії

У президента Російської Федерації Володимира Путіна може бути кілька підстав для того, щоб погрожувати Заходу застосуванням ядерної зброї.

Про це "Апострофу" заявив російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

За його словами, смисл цих погроз може бути різним.

"Перший: передвиборний... А в другій частині він "оголив торс" і демонстрував, які ми незламні, непереможні, як ми їх "Сарматами" закидаємо... виділити тестостерон від національної гордості і хвастощів", - зазначив Радзіховський.

Він додав, що другий сенс може полягати в тому, що Путін дійсно звертався не тільки до російських виборців, але і до "нешановних західних партнерів".

"Ви нам санкції, ви наших спортсменів на Олімпіаду не пускаюєте, ви з нами розмовляєте як з якимись ледь не кримінальниками, світовими агресорами? Так отримаєте у відповідь! Отримуй, фашист, гранату! Тобто це гра на піар-агресію, піар-підвищення ставок, піар-гонку озброєнь", - уточнив експерт.

У той же час Радзіховський додав, що може бути і третій сенс - не тільки піар-гонка озброєнь, але і спосіб психологічно тиснути на європейські еліти.

"Сподівання на те, що європейці при вигляді цього ролика затремтять, полізуть під стіл і будуть жалібно скиглити, звертаючись до мами Меркель (канцлера Німеччини Ангели Меркель, - ред.) і тата Макрона (президента Франції Еммануеля Макрона, - ред.): захистіть і врятуйте нас, домовтеся з ним, заспокойте його, нехай він не розмахує своїми "Сарматами", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін "оголив торс" і показав всім свою страшну зброю.