RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

З'явився текст скандального звернення Януковича до Путіна з приводу вторгнення в Україну: опублікований документ

В інтернеті оприлюднили повний текст звернення екс-президента України Віктора Януковича до президента Російської Федерації Володимира Путіна із закликом ввести війська в Україну.

Відповідні фото документа розміщено на сайті УНІАН.

Так, у зверненні до Путіна Янукович написав про "антиконституційний збройний державний переворот" в Україні і розкол суспільства.

"У зв'язку з цим звертаюся до президента Росії В.В. Путіна з проханням використати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України", - сказано в зверненні.

Варто нагадати, що 4 березня 2014 року на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН на той час постпред РФ Віталій Чуркін заявив, що Янукович направив Путіну письмове прохання застосувати російські збройні сили "для захисту населення України".

1 березня 2014 року Рада Федерації РФ одноголосно дала згоду Путіну на застосування російських збройних сил в Україні, однак пізніше це рішення було скасовано.

Більш того, в березні минулого року Генеральна прокуратура РФ заявила, що екс-президент України Віктор Янукович під час Революції Гідності не звертався до російського керівництва з проханням ввести війська.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилося нове відео, яке максимально докладно реконструює втечу президента України Віктора Януковича з країни.