RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Суд в Харкові прийняв несподіване рішення по екс-депутату, який закликав до сепаратизму

Голова Харківського територіального ради руху "Український вибір - Право народу", лідером якого є кум президента Росії Віктор Медведчук, Андрій Лесик звільнений з-під варти за рішенням Київського районного суду Харкова прямо в залі засідань.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Засідали цілий день. Нарешті, суддя Неведомський задовольнив клопотання захисту про повернення обвинувального акта прокурору. Суддя також відмовив прокурору Слюсарю в клопотанні про продовження запобіжного заходу для Лесика у вигляді арешту, утримання в СІЗО", - цитує видання слова адвоката Дмитра Тіхоненкова.

Як розповів адвокат, проросійський екс-депутат був звільнений в залі суду.

"Досудове розслідування буде продовжено. Лесик буде приходити за викликом прокурора як вільна людина, разом зі своїм адвокатом", - уточнив він.

Як зазначив Тихоненков, Андрій Лесик з 15 грудня 2017 року перебував у СІЗО і підозрювався в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід Андрію Лесик у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.