RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Отруєння колишнього розвідника ГРУ: владі Британії нагадали про більш ніж 10 дивних смертей

Депутати парламенту Великобританії звернулися із закликом до голови міністерства внутрішніх справ Амбер Радд провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території держави в останні роки.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Так, глава парламентського комітету з питань внутрішніх справ Іветт Купер у зверненні до глави МВС закликає доручити Національному кримінальному агентству Британії розслідування 14 смертельних випадків, які британська поліція не вважала підозрілими, але які, наскільки відомо, спецслужби США вважають потенційно пов'язаними з російською державою.

Уточнюється, що про підозрілі смерті 14 осіб, яких згадує в своєму зверненні Купер, говорилося в декількох частинах розслідування видання BuzzFeed, що вийшло влітку минулого року.

Більшість загиблих були так чи інакше пов'язані з бізнесменом Борисом Березовським (сам він також в списку) або колишнім співробітником ФСБ Олександром Литвиненком, який помер в Лондоні в 2006 році в результаті отруєння полонієм.

Згідно з повідомленням, автори розслідування прийшли до висновку, що до цих смертей могли бути причетні російські спецслужби або мафіозні угруповання, а британська поліція визнала їх самогубством або нещасним випадком, щоб не сваритися з Росією.

Як повідомляв "Апостроф", колишній полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія після отруєння перебувають в комі.