RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Самогубство поліцейського на посту недалеко від резиденції Порошенка: стало відоме прізвище і нові деталі

Поліцейським, який 23 лютого скоїв самогубство на посту в селищі Козин Київської області недалеко від резиденції президента України Петра Порошенка, виявився старший сержант Полку особливого призначення Нацполіції в Київській області Сергій Галасюк.

Про це повідомляє видання "Страна.ua".

"23 лютого чоловік застрелився, заступивши на пост охорони президентського маєтку в Конча-Заспі (Обухівський район). Про загадкову загибель поліцейського вийшла новина (з відеосюжетом) на одному з сайтів, але незабаром після цього вона була оперативно видалена", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що виданню вдалося поспілкуватися з поінформованим джерелом через кілька днів після трагедії.

"Він (Галасюк, - ред.) приїхав в селище і змінив УДОшника. Зайшов в будку, і там застрелився", - розповів співрозмовник, висловивши здивування, чому про цей інцидент відсутні згадки в ЗМІ.

Видання зазначає, що у відеосюжеті, опублікованому на каналі "Правда ТУТ" в YouTube, а потім віддаленому, наводилися деталі загибелі поліцейського. З них випливає, що чоловік здійснив два постріли в голову з табельної зброї на посту охорони будинку Порошенка в Козині.

"Більш того - це була вже друга за тиждень спроба суїциду з боку Галасюка. Незважаючи на це, він продовжував нести службу. І, за дивним збігом обставин, залучатися до забезпечення безпеки першої особи держави. Зауважимо, що закон не передбачає такого функціоналу для поліцейських. Це парафія Управління держохорони ", - зазначено в публікації.

Уточнюється, що в даний час за фактом смерті старшого сержанта на території селища Козин порушено кримінальну справу за ст. 115 КК України ("Умисне вбивство").

"За логікою речей, в процесі розслідування смерті бійця оперативники повинні встановити, хто і чому направив спецназівця поліції (до того ж, схильного до суїциду) для виконання функцій співробітників УДО біля будинку Петра Порошенка. Втім, з урахуванням того, як намагалися не допустити розголосу історії Сергія, справу можуть спробувати "спустити на гальмах", - додає видання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Житомирській області депутат намагався накласти на себе руки.