Відомий волонтер розповів про "підводні камені" затримання Рубана

СБУ збирається серйозно взятися за керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в зв'язку з його затриманням, але цьому може перешкодити лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook волонтер і журналіст Назар Приходько.

"СБУ хоче його "взяти за * опу" після того, як "грюкнула" його зі зброєю і боєприпасами на КПВВ "Майорськ". Це факт, але! Медведчук уже тисне на АП (Адміністрацію Президента, - прим. "Апострофа"), щоб Рубана відпустили. Сверхскладна гра, Друзі! Особисто я - не можу підтримати АП в цій боротьбі не тому, що я за Рубана або Медведчука, ці люди заслужили довічне, а тому, що я прекрасно пам'ятаю, хто ввів Медведчука в тристоронню контактну групу. Порошенко", - пояснює він.

У зв'язку з цим волонтер закликає всіх не спускати на гальмах затримання Рубана.

"Я закликаю всіх небайдужих підтримати нашу розголос цієї ситуації. Як показала тисячу разів практика - розголос, участь і небайдужість широких верств народу - є запорукою успіху. Рубан повинен сидіти. Посадка Рубана - удар по Медведчуку, який послабить його позиції. Ми зобов'язані його нанести", - додає Приходько.

Крім того, він задається питанням про діяльність Віктора Медведчука в зв'язку з тим, що сталося.

"Якщо Рубан возив зброю з тимчасово окупованих територій, то, що возить до сих пір Медведчук на своєму ексклюзивному чартері з РФ? Ось де питання", - резюмує журналіст.

Волонтер Семен Кабакан також допускає спроби Медведчука звільнити Рубана: "Прекрасно розумію, що зараз Медведчук побіжить бити на сполох перед Банковою і Кремлем. Хоча може і кинути на розтерзання СБУ".

Як повідомляв "Апостроф", раніше затримання Володимира Рубана підтвердили генеральний прокурор України Юрій Луценко та заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.