Вмирали у мене на руках: мережу вразила історія і фото українки, яка з 19 років служить в АТО

Користувачів інтернету вразила історія українки на ім'я Анна, яка з 19 років служить в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Відповідна публікація розміщена на сайті "Інформаційного опору".

"Третій рік поспіль Анна - санінструктор одного з десантно-штурмових батальйонів, який зараз тримає оборону на підступах до Донецька. На її особистому рахунку вже десятки врятованих бойових побратимів, багатьох з яких доводилося самостійно витягати під щільним обстрілом противника", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що рішення служити на сході дівчина прийняла влітку 2014 року. Тоді вона була головою місцевого молодіжного руху, який допомав армії. Під час літніх канікул Анна вперше опинилася на війні в районі Дебальцевого. Там же потрапила і під перший ворожий обстріл.

"Уже через рік, паралельно зі складанням державних іспитів, проходила медичну комісію у військкоматі. А в липні 2015 року була зарахована до навчального центру в Житомирі", - зазначено в публікації.

За словами медика, в її житті вже був порятунок поранених в боях за Світлодарську дугу, Авдіївську промзону, населені пункти Курдюмівку і Тарамчук, місто Щастя.

"Бували й випадки, коли хлопці вмирали у мене на руках. Це не можна навіть словами передати, як важко перебувати поруч з вмираючим, коли він з останніх сил просить про допомогу, а ти усвідомлюєш, що вже не в змозі щось зробити. Повірте, це дуже важко..."- розповіла Анна.

Фото: sprotyv.info

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів інтернету вразила історія української військової Ольги Бенди, що отримала важке поранення під час ворожого обстрілу в районі Авдіївки в травні минулого року.